Ny föreståndare och kulturvärd på Borgen

Kulturhuset Borgen drivs som en förening av Byggnadsföreningen Medborgarhuset u.p.a. i Osby och under och efter pandemin har utmaningarna avlöst varandra. Maria och Ingela har under sin tid på Kulturhuset Borgen utveckla verksamheten på många positiva sätt.

Gunnar Magnusson, ny föreståndare
Nu överlämnas ansvaret i nya händer och vi är glada att kunna välkomna Gunnar Magnusson som ny föreståndare. Gunnar tillträder den 2 april och arbetar sedan 10 år tillbaka som föreståndare för Folkets hus i Emmaboda. Hans erfarenhet kommer bli värdefull.

– Med Gunnars erfarenhet och bakgrund som professionell klarinettist, kammarmusiker med god kännedom om kulturens förutsättningar, skapas förhoppningar om att vi ska kunna utveckla våra samarbeten inom kulturområdet med till exempel musikskolan, konsertföreningen och teaterföreningen, säger Annika Andersson, ordförande.

”Jag ser fram emot att komma till Osby och börja min tjänst som föreståndare på kulturhuset Borgen. Min vision är att här skall civilsamhälle och föreningsliv mötas och här läggs grunden för ett öppet och demokratiskt samhälle.” Gunnar

Andreas Pahmp, ny kulturvärd
Ny kulturvärd är Andreas Pahmp som började den 29 januari. Andreas har bred och gedigen erfarenhet från olika arbete inom bland annat TV, konferenscenter och i egen firma och kommer kunna axla rollen som vår ”allt-i-allo”

– Vi har saknat kompetens kring media, ljud- och ljussättning och nu får vi en kulturvärd som har jobbat professionellt med ljud och ljus i större arrangemang inom till exempel teater, konserter, säger ordförande Annika Andersson.

”Det ska bli spännande att jobba på Borgen. Jag ser fram emot att ta emot Borgens gäster, se över möjligheterna i att förbättra ljud- och ljustekniken och allt annat vad tjänsten innebär. Jag vill vara med att skapa ett hus som är fullt av liv och rörelse, glädje och gemenskap.” Andreas

 

Titta gärna inom Borgen om du går förbi och säg hej till Andreas så han inte behöver känna sig ensam i väntan på att Gunnar är på plats.
Innan Gunnar är på plats kan det finnas dagar då vi måste hålla stängt och vi hoppas på förståelse för detta.

Vill någon engagera sig som volontär i verksamheten så är man välkommen att höra av sig.

Mer information:

Annika Andersson, ordförande Telefon: 072-242 70 96

Gunnar Magnusson, ny föreståndare

Andreas Pahmp, ny kulturvärd. Telefon: 0733-76 16 72

För frågor eller offert, skicka ett meddelande så kontaktar vi dig.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.